Prešov proti Bukurešti o šancu zotrvať v pohárovej Európe

11.11.2005 Celý región

Prešov 11. novembra (TASR) - Slovenský zástupca v hádzanárskej Lige majstrov Tatran Prešov privíta v sobotu (18.00 h) v poslednom zápase základnej F-skupiny ...
Prešov 11. novembra (TASR) - Slovenský zástupca v hádzanárskej Lige majstrov Tatran Prešov privíta v sobotu (18.00 h) v poslednom zápase základnej F-skupiny na domácej palubovke rumunský tím Dinamo Baumit Bukurešť. V rozhodujúcom súboji z hľadiska zotrvania v pohárovej Európe stojí pred zverencami trénera Františka Šulca imperatív zmazať v odvete štvorgólové manko z prvého súboja.

Slovenský majster prehral v 3. kole v Rumunsku 24:28. V prípade, že doma neinkasuje viac gólov, než vonku dal, stačí mu víťazstvo o štyri góly. Ak Šarišania dostanú 25 gólov a viac, musia zdolať súpera najmenej o päť. Výhra Prešova 28:24 bude pre neho znamenať, kvôli horšiemu celkovému skóre v tabuľke, zotrvanie na poslednom štvrtom mieste a zároveň vyradenie z ďalšieho účinkovania v pohári. Do 4. kola PVP postúpia v takom prípade Balkánci.
\"Zelenobieli\" absolvovali v stredu generálku v Topoľčanoch, kde v predohrávke 10. extraligového kola vyhrali 27:23. Ich najlepším strelcom bol so 6 presnými zásahmi pravý krídelník Vlastimil Fuňak. \"Samozrejme, že by som privítal takúto bilanciu aj dnes. No rozhodujúci bude predovšetkým úspech celého kolektívu. Do dôležitého zápasu ideme naplno. Napriek tomu, že každý z nás má nejakú tú boľačku z množstva osobných súbojov v náročnom programe, všetci do jedného chceme hrať a urobiť maximum pre želaný výsledok, \" povedal Fuňak, ktorý si pamätá z prvého vzájomného duelu na všetkých hádzanárov Bukurešti, no osobitne sa mu vryl do pamäti najlepší strelec súpera Cozma (19 gólov): \"Pivotman vysoký 210 centimetrov mi pripomínal takú veľkú obludu. Veľa lôpt tlačili jeho spoluhráči práve na neho, no nebezpečenstvo hrozilo aj od spojok. \"
Asistent trénera Tatrana Jurij Žuravľov netají, že v predohrávke v Topoľčanoch napriek víťazstvu, jeho zverenci herne nepresvedčili, no verí v ich skúsenosti. \"Skoro všetci už majú v nohách nie jedno podobné náročné stretnutie. Získané skúsenosti by mali vedieť zužitkovať, \" povedal Žuravľov, ktorý silu súpera zhrnul do štvorice mien - Cozma, Plesovskij, Jurca, Balea.
Vstup na rozlúčku Prešova s Ligou majstrov je bezplatný, zápas povedú ukrajinskí arbitri Valentin Vakula a Alexander Liudovyk.

Tabuľka F-skupiny:
1. MKB Veszprém KC 5 5 0 0 183:131 10
2. BM Ciudad Real 5 4 0 1 169:124 8
------------------------------------------------
3. Dinamo Baumit Bukurešť 5 1 0 4 123:168 2
------------------------------------------------
4. Tatran Prešov 5 0 0 5 124:176 0

/Poznámka: Prví dvaja zo skupiny postupujú do osemfinále Ligy majstrov, tretí do osemfinále PVP. /
 

Vyberte región